Ламизил / Lamisil  Крем 1%  30 гр. Виж по-голяма
Ламизил / Lamisil Крем 1% 30 гр.

Нов

 NOVARTIS

0.030000 kg

17,45 лв

Технически данни

Здравен проблем: Гъбички
Лекарствена форма: Крем
Възраст: Възрастни
Тип кожа: Всеки тип кожа
Начин на приложение: Външно
Продължителност на приема: Няма ограничения
За: Мъже и жени
Област на приложение: Крака
Съхранение: На място недостъпно за деца
Употреба: Два пъти дневно

Подробна информация

Ламизил / Lamisil  Крем 1% 30 гр.

ЛАМИЗИЛ / LAMISIL Крем на Novartis е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции. Ламизил повлиява: Гъбички по краката (tinea pedis) - гъбички между пръстите на краката и гъбички по стъпалото; Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris); Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis); Кожна кандидиаза (интертриго, intertrigo); Разноцветен лишей(pityriasis (tinea) versicolor). Кремът има продължително действие. Когато се използва според препоръчаната дозировка, по-малко от 10 на всеки 100 човека, страдащи от гъбички по краката имат повторна инфекция до 3 месеца след започване на лечението.

Действие:

Как да разберете, че имате някои от посочените проблеми:

Гъбичките по краката засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на ходилото, долната или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ 1% Крем не е подходящ за този тип инфекция. 

Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде прегъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата, като засегнати обикновено са и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Кожните кандидиази (интертриго) също се появяват в прегънати участъци от тялото, където кожата е влажна от изпотяване (например под гърдите или подмишниците). Те обикновено се появяват при възрастни или пълни пациенти, или при такива, страдащи от други заболявания, като диабет. Предизвикват зачервяване, сърбеж, лющене.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се появява по кожата като лющещи се петна, бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене.

Ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Крем .

Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем:

Ако сте алергични към активното вещество тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки:

ЛАМИЗИЛ  Крем се прилага върху кожата. Да не се използва в устата или да се поглъща. Пазете ЛАМИЗИЛ Крем далеч от вашите очи. Ако ЛАМИЗИЛ Крем инцидентно попадне в очите ви, избършете го и изплакнете старателно очите с течаща вода.

Деца и юноши:

Не се препоръчва използването на ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL 1% Крем при деца под 12 години.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство. ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL 1% Крем не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост. Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите.

Дозировка:

Прилагайте ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL 1% Крем върху засегнатите зони, както следва:

Гъбички между пръстите на краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
Плантарен тип tinea pedis (гъбички по стъпалата)- 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици;
Гъбички в ингвиналните области и гъбички по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
Кожни кандидиази (интертриго) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 1 или 2 седмици.

Те могат да наподобяват гъбичките в ингвиналните области или по тялото, но кандидиазите се наблюдават при по-възрастни и пълни пациенти с участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява, или при пациенти с други заболявания, като диабет. За лечение на кожна кандидоза може да се наложи по-продължителното лечение (2 седмици);

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици.

Използвайте ЛАМИЗИЛ Крем в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако ЛАМИЗИЛ Крем не се прилага редовно или употребата се прекрати твърде рано.

При използването на ЛАМИЗИЛ Крем състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ Крем ще продължи да действа дори и след като сте приключили пълният курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL 1% Крем, подобрението трябва да продължи.
Ако не забелязвате никакви признаци на подобрение след 2 седмици от началото на лечението, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

Начин на използване:

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка, или както ви е казал вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт. Важно е да използвате ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL 1% Крем правилно. Внимателно следвайте инструкциите. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL 1% Крем не е подходящ за този тип инфекция. ЛАМИЗИЛ ТАБЛЕТКИ, които са по лекарско предписание трябва да се използват за лечение на гъбички по ноктите.

Указания за употреба:

Възрастни и деца над 12 години:

✔ Когато тубата е затворена с предпазна мембрана, продупчете я, като използвате заострената част на върха на капачката;

✔ Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си;

✔ Отворете тубата и поставете малко количество от крема върху пръста си;

✔ Поставете капачката на тубата;

✔ Приложете достатъчно количество от крема за нанасяне на тънък слой върху засегнатата кожа и прилежащите зони;

✔ Нежно втрийте;

✔ Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.

Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема. 

Отзиви

Напишете отзив

Ламизил / Lamisil  Крем 1%  30 гр.
Ламизил / Lamisil Крем 1% 30 гр.

LAMISIL Крем на Novartis е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции. 

Напишете отзив

30 други продукта от същата категория

Подобни продукти